Instrumenten

Gitaar

Bij Full Flavour kan je als beginnende gitarist meteen aan de slag. Je hoeft geen muzikale voorkennis te hebben of zelfs geen notenleer te hebben gevolgd. Deel zeker je interesses met je lesgever en leer juist die liedjes die jij zelf heel graag wil kunnen spelen. Ben je een al wat meer gevorderde gitarist, dan kan je je gitaarles koppelen aan het rockatelier en in groep leren samenspelen.

Basgitaar

Ook als bassist kan je bij Full Flavour leren wat je zelf graag wil. Je kan variëren van genre of techniek of zelfs samen met je lesgever jammen. Voor de iets gevorderde leerlingen, raden wij ook aan om de les te combineren met het rockatelier.

 

Drums

De drummer zit achteraan op het podium. Verscholen  achter de zanger, gitarist, bassist… maar is daarom niet minder populair! De lessen van Full Flavour geven je een goede basis om als echte drummer aan de slag te gaan. Full Flavour beschikt over akoestische en elektrische drums die door de lesgevers om beurten worden gebruikt om de lessen te doen variëren.

Zang

Sinds enkele jaren voorziet Full Flavour ook zanglessen. Gesteund door allerlei populaire tv-programma’s is de zanger almaar meer in de belangstelling komen te staan. Bij Full Flavour wordt de zanger begeleid door de lesgever zijn favoriete muziekinstrument. Je leert er op deze manier de basistechnieken om je stem juist te gebruiken.

Rockatelier

Ben je al wat meer gevorderd en wil je meer uit je instrument halen? Dan is het rockatelier echt iets voor jou. Samen met de drummer, bassist, gitarist, toetsenist en zanger worden er liedjes uitgekozen en krijg je deze onder begeleiding aangeleerd om samen te spelen. Om de lessen vlotter te laten verlopen, raden we de leerlingen aan om het rockatelier te volgen samen met een individuele les. Zo oefen je de technisch moeilijkere stukken in samen met je individuele lesgever. De leraar rockatelier leert je deze liedjes samen in groep te spelen.

Praktisch

 

We vinden het heel belangrijk dat er enthousiast lesgegeven wordt en dat de leerlingen zelf kunnen kiezen wat hij of zij wil leren. De lesgever moet kort bij de leefwereld van de leerling kunnen staan. Full Flavour kiest bewust voor niet-professioneel geschoolde lesgevers. Deze keuze geeft ons de mogelijkheid het inschrijvingsgeld zo laag mogelijk te houden. We zien er als organisatie uiteraard op toe dat onze lesgevers voldoende technische bagage hebben.

 

Onze instrumentlessen zijn individuele lessen van een half uur per week. Je kan les volgen op maandag, dinsdag of woensdag tussen 17.00u. en 21u30. Een jaar instrumentles kost €200.

Het rockatelier is een groepsles van een uur per week, ingedeeld volgens niveau en leeftijd. De prijs voor een jaar Rockatelier bedraagt €120. We raden evenwel alle leerlingen van het Rockatelier aan ook individuele les te volgen. Een combinatie van beiden kost €270.

 

De lesgevers ontvangen een vrijwilligersvergoeding. Meer info op vrijwilligerswerk.be en in onze organisatienota.